Geodetski načrt, geodetski posnetek

Za vas izdelamo geodetski načrt, posnetek s certifikatom ugodno in kakovostno!
Geodetski načrt oziroma posnetek – brezplačno svetovanje na 040 192 280 ali info@top-geodet.si.

Pokličite nas in svetovali vam bomo, kaj potrebujete za naročilo izdelave geodetskega načrta oziroma posnetk, kakšen je cenik in koliko časa je potrebnega. Obenem vam ga bomo izdelali kvalitetno in v dogovorjenih rokih.

Preverite, kaj sploh je geodetski načrt, posnetek in kako poteka izdelava.

Geodetski načrt v pomanjšanem merilu in v skladu s kartografskimi pravili prikazuje zemeljsko površje, potek parcelnih mej in podatke drugih uradnih evidenc, ki so pomembne pri projektiranju, gradnji ali prostorskem načrtovanju.

Geodetske načrte po namenu ločimo na:

  •  načrte za pripravo projektne dokumentacije za graditev objekta,
  • načrte novega stanja zemljišča – PID (posnetek izvedenih del), za pridobitev uporabnega dovoljenja
  • načrte za pripravo državnega in občinskega lokacijskega načrta, …

Kako poteka izdelava geodetskega načrta, posnetka?

Geodet na terenu izmeri dejansko stanje, ga uskladi s podatki drugih uradnih evidenc in vse skupaj prikaže v geodetskem načrtu. Ker geodetski načrt prikazuje tudi potek parcelnih mej, bomo ocenili, če so meje določene z ustrezno natančnostjo.

V primeru slabih katastrskih podatkov vam bomo svetovali predhodni postopek ureditve meje, v izogib težavam v prihodnosti.

Še posebej je to pomembno pri gradnjah objektov, za katere že v naprej vemo, da je njihova izgradnja pogojena z odmikom od meje. Zelo pomembna sestavina geodetskega načrta je tudi certifikat, s katerim odgovorni geodet jamči, da je geodetski načrt izdelan skladno s pravili in da se ga sme uporabljati v namen, ki je zaveden v certifikatu.

Pri izbiri ponudnikov bodite pazljivi!

Na trgu se pojavlja veliko geodetskih podjetij in samostojnih geodetov, ki ponujajo izdelavo geodetskega načrta brez certifikata. Taka storitev je resda bistveno cenejša, kot izdelava geodetskega načrta, ki vsebuje certifikat.

Vendar vam toplo svetujemo, da se takih storitev ne poslužujete, saj se vam v nadaljnem postopku lahko izkaže za problematično in za seboj potegne veliko večje finančne stroške kot, če bi se odločili za geodetski načrt, ki vsebuje tudi certifikat.

Pri izdelavi geodetskega načrta velja pravilo: cena in kvaliteta gresta z roko v roki.

Ker ste mislili prihraniti 100-200€ na geodetskem načrtu ima lahko za vas taka odločitev katastrofalne posledice v kasnejši izvedbe projekta. V najboljšem primeru, bodo stroški odprave napake stali bistveno več kot je znašal “prihranek”, v najslabšem primeru pa lahko pomeni tudi začasno zaustavitev ali konec gradnje.

Če potrebujete izdelavo geodetskega načrta nas pokličite na 040 192 280. Delujemo po celotni Sloveniji in naš odzivni čas je vedno krajši od 24 ur! Pokličite in si zagotovite brezplačno svetovanje še danes!

Pokličite za brezplačni nasvet še danes in pomagali vam bomo: 040 192 280 ali info@top-geodet.si.

BREZPLAČNO SVETOVANJE!

Pokličite nas ali nam pišite in si zagotovite brezplačno svetovanje!

TELEFON

+386 40 192 280

EMAIL

info@top-geodet.si