Izravnava meje

Za vas uredimo izravnavo meje
Če želite, vam uredimo tudi izravnavo meje, obenem pa vam brezplačno svetujemo.

Preverite ponudbo še danes in pokličite na 040 192 280 ali pišite na info@top-geodet.si.

V kakšnih primerih se dela izravnava meje?

Izravnava meje omogoča lastnikom sosednjih parcel, da sporazumno spremenijo potek njihove skupne meje, bodisi zaradi poenostavitve poteka meje ali pa zaradi lažje uporabe parcel. Pomembno je vedeti, da lahko izravnavamo le tiste meje, ki so v zemljiškem katastru zavedena kot urejene.

Parcelnih mej, ki niso urejene, ne moremo izravnati. V takem primeru je potreben predhoden postopek ureditve meje, kateremu sledi postopek izravnave meje. Soglasje za izravnano mejo morajo podati vsi solastniki parcele, katere meja se bo izravnala.

V postopku izravnave meje lahko izravnamo del mej med dvema ali več parcelami, pri čemer se površina manjše parcele ne sme spremeniti za več kot 5 % ali 500 m2. Največkrat strankam svetujemo izravnavo meter za meter, kar pomeni, da se spremeni samo potek meje med parcelama, njuni površini pa ostaneta nespremenjeni.

Prednost izravnave meje je tudi ta, da se ne šteje kot pravni promet z nepremičninami in da ni potrebno opraviti nobenih prepisov zemljišč. Tako lahko za manjše površine opravimo spremembo z minimalnimi stroški, brez odvetniških stroškov in plačila davkov.

Kdo lahko poda vlogo za izravnavo meje?

  • Lastnik zemljišča
  • V primeru večih solastnikov, vsaj eden od solastnikov. Pisno soglasje k izravnavi meje, pa morajo podpisati VSI solastniki.

 Tukaj si lahko pogledate primer izravnave.

BREZPLAČNO SVETOVANJE!

Pokličite nas ali nam pišite in si zagotovite brezplačno svetovanje!

TELEFON

+386 40 192 280

EMAIL

info@top-geodet.si